Unikt samarbeid med Norges største arena

Når dagens Telenor Arena skifter navn og lanserer planer om et nytt sentrum på Fornebu, er det med Mental Helse Ungdom som samarbeidspartner. Nye Unity Arena står ferdig i slutten av 2028 og blir hjertet i et nytt urbant sentrum på Fornebu, med attraktive byrom, kino, kultur- og serveringstilbud, hotell og aktiviteter hver dag, hele året.

Illustrasjon av hvordan nye Unity Arena vil se ut.

– Vi er opptatt av å skape hverdagsopplevelser for lokalbefolkningen i Bærum og store opplevelser for alle i Norge, sier Fredrik Steinum, administrerende direktør i Ursus Real Estate Management, som forvalter fondet som eier Telenor Arena.

Nytt planinitiativ

Arenaen skal bygges om og et nytt urbant sentrum skal etableres med et stort opplevelsestilbud og liv mellom husene. Helt sentralt er den gode plassen for mennesker i et hyggelig og trygt bymiljø. Dette er en viktig del av det nye planinitiativet som nå er sendt til Bærum kommune.

Første steg i planen er å bytte arenanavn til det ikke-kommersielle navnet Unity Arena, forteller Kjetil Bell Tveit, administrerende direktør i Unity Arena.

– Vi har valgt et navn som signaliserer at vi er en arena som samler mennesker til et fellesskap. Live-opplevelser, enten det er idrett, konserter eller events gjør livene våre litt bedre. Vi skal også rette ekstra fokus på mental helse og motvirke splittelse og utenforskap, sier Tveit.

Illustrasjon av nye Unity Arena og ny bydel på Fornebu

Tusen billetter til målgruppen

Live opplevelser i form av idrett, musikk og annen underholdning er både forebyggende og helbredende.

Sammen med Mental helse Ungdom og Zuccarellostiftelsen skal Unity Arena gjøre arenaopplevelsen tilgjengelig for flere. De skal bidra til fellesskap, tilhørighet og lavterskel aktiviteter, og det skal samles inn midler til de to organisasjonene.

Adrian Lorentsson, generalsekretær i Mental Helse Ungdom, vil at alle skal få gode arena-opplevelser.

– På Unity Arena blir det et eget, avskjermet pusterom hvor man kan ta en pause fra støyen, og samle krefter før man igjen kan delta på lik linje med de andre. Det opprettes også et billettfond slik at enda flere kan få mulighet til å ta del i opplevelsene på arenaen. Hvert år kommer vi til å dele ut tusen billetter til målgruppen vår, og for noen kan det være en grunn til å velge livet akkurat den dagen. Dette er et viktig samarbeid for oss og noe som er unikt i norsk sammenheng, sier Lorentsson.

Arkitekten forklarer hvordan arenaen skal bygges om

Endelig et godt tilbud for ungdom

Det er Rodeo arkitekter som tegner det nye prosjektet. Kreativ leder, Henning Sunde, fremholder at ambisjonen om at fasilitetene i den nye arenaen også skal komme den lokale breddeidretten til gode.

– Dette skal både bli en nasjonal destinasjon og dermed ha noe storslått over seg, samtidig som det skal kunne bli et fint sted å henge i hverdagslivet på Fornebu. Det har vært etterlyst tilbud for ungdom i lokalmiljøet og det skal dette prosjektet være et godt svar på, sier Sunde.

Ny nasjonal arena for håndball

Helt siden tidlig på 1960-tallet har håndball-Norge drømt om en større arena for håndball i Oslo-området. Nå kan en ny nasjonal arena for håndball i Bærum bli en realitet, slik Holmenkollen har blitt for ski.

– Alle er enige om at Unity Arena, som en stor, dedikert innendørsarena for håndball, med et hyggelig bysentrum rundt seg og kort avstand til Oslo, er en våt drøm for norsk håndball. Ja, ikke bare for håndball, her vil det være muligheter for en lang rekke innendørsidretter. Disse planene overgår våre fantasier, sier Kåre Geir Lio, president i Norges Håndballforbund.

10 minutter fra Oslo

Den nye bydelen på Fornebu ferdigstilles samtidig med Fornebubanen, bare 10 minutter fra Majorstua. Her venter en livlig bydel med mange muligheter for hygge og glede – enten man bor i Bærum, Oslo eller er på besøk fra andre deler av landet.

Mer informasjon:

Adrian Lorentsson, generalsekretær

nye.unityarena.no

Har du noen spørsmål?

Ta kontakt med Adrian Lorentsson

[email protected]+47 924 83 069